Perjalanan Ini

Perjalanan Ini

Koleksi

Thursday, June 25, 2009

Pemangku

Bismillahirrahmanirrahim...

Ayah kini di Shah Alam...
Ibu kini di Kuala Lumpur...

Tinggallah diri dan adik-beradik di Pulau Pinang...

Biarpun hanya seketika mereka bekerja di tempat masing-masing, namun, pesanan ini daripada ayah yang menusuk hati:
"Sekarang ini abang ialah 'head of the family'"...

Terasa...
Adakah diri bersedia untuk situasi sebenar nanti?

~ Ya ayyuhal rijal...bersedialah, tidak lama lagi akan tiba masa kita pula untuk memimpin! ~

8 comments:

gelakguling2 said...

yeah! go cem!!~
ala skrg ni pon dah memimpin. pimpin diri sendiri... pimpin diri sendiri ke arah jalan yg lurus...then barulah boleh pimpin manusia2 lain yang bakal dikasihi itu.

betul x...betul x...

hehe.

ahmadfaridwajdi said...

assalamualaikum
chem.da balik penang ek?
baru nk ajak p kua kl esok..hmm..xingat lak hang cakap stay kat kl sampai rabu je..

jaga adik2 leklok..huhu

PeRaNTau said...

@ gelakguling2 - dah tahu dah siapa dia..takyah tuka2 nama =D

@ farid - maaf bos, gitaw skali je...mungkin terlupe...takpele...ada kesempatan punya nanti, insya-Allah =D

ahmadfaridwajdi said...

chem..
skg da xde tazkirah sms ke?

PeRaNTau said...

farid....

maaf tuan...dok umah ni terlupe je keje =(

iman said...

aah cem,
jaga adik-adik elok-elok..

aku minggu depan kene jaga adik aku lak..parents pergi kl..

gelakterjunbangunan said...

Bg je tazkirah kat org yg jumpa kat tepi jalan on da way ke masjid tuh..

nur akmal said...

tanggngjwb sbgai pemimpin mmg amt berat. nk memuaskn hati semua pihak mmg ssh!!!~